Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

On line» υπολογισμός της σύνταξης γήρατος ΟΓΑ στην ιστοσελίδα του Οργανισμού...

Την δυνατότητα να πληροφορηθείτε, τις προϋποθέσεις θεμελίωσης σύνταξης λόγω γήρατος αλλά και να υπολογίσετε το ποσό της κύριας σύνταξης που θα δικαιούσθε όταν συμπληρώσετε το 65ο έτος της ηλικίας σας, δίνει μέσω της ιστοσελίδας του ο ΟΓΑ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Οργανισμός εάν η ασφάλιση στους Κλάδους Κύριας και Πρόσθετης Ασφάλισης του ΟΓΑ είναι μικρότερη των 15 ετών, για τη χορήγηση και της βασικής σύνταξης, θα πρέπει να αποδεικνύεται 25ετής συστηματική απασχόληση με αγροτικές ή άλλες εργασίες, που καλύπτονται από την ασφάλιση του ΟΓΑ, μετά τη συμπλήρωση του 21ου έτους της ηλικίας.

Διευκρινίσεις για την εφαρμογή υπολογισμού σύνταξης:

  • Για τους γεννηθέντες τα έτη 1945 και 1946, τα εμφανιζόμενα μηνιαία ποσά συντάξεων είναι τα πραγματικά δικαιούμενα, εφ' όσον καταχωρηθούν σωστά τα έτη ασφάλισης.
  • Για τους γεννηθέντες από το έτος 1947 και έπειτα, τα ποσά είναι ενδεικτικά και υπολογίζονται με τα σημερινά δεδομένα. Για τον υπολογισμό του ποσού της Κύριας Σύνταξης που θα δικαιούσθε όταν συμπληρώσετε το 65ο έτος της ηλικίας σας, θα πρέπει να καταχωρήσετε και τα έτη που θα διανύσετε στο μέλλον στην ασφάλιση του ΟΓΑ μέχρι την συμπλήρωση του 64ου έτους της ηλικίας σας στην κατηγορία που έχετε ήδη ασφαλιστεί ή σε άλλη που τυχόν επιλέξετε να ασφαλιστείτε στο εξής, δεδομένου ότι είναι δυνατή η αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας.
Τέλος, επισημαίνεται ότι το ποσό Βασικής Σύνταξης υπολογίζεται με την μείωση που θα ισχύει κατά το έτος έναρξης της συνταξιοδότησής σας, δηλαδή το έτος συμπλήρωσης του 65ου έτους ηλικίας.
Να σημειωθεί ότι ο υπολογισμός αφορά μόνο την περίπτωση που ο ασφαλισμένος δικαιούται αυτοτελώς σύνταξη γήρατος από τον ΟΓΑ και όχι όταν οι χρονικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης συμπληρώνονται με συνυπολογισμό χρόνου ασφάλισης σε άλλο Ελληνικό ασφαλιστικό φορέα ή ασφαλιστικό φορέα χώρας του Εξωτερικού.
Για να υπολογίσετε την συνταξει που θα παρετε κανετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και πηγαίνετε κατω αριστερα που λεει Υπολογισμος Συνταξης.
http://www.oga.gr/index.php#aaaa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου